CASE STUDY

ØGET PRODUKTIVITET I KLASSEVÆRELSER MED TRÅDLØS STYRING AF BELYSNINGEN


På Skovlunde Skole Syd i Danmark, muliggør det smarte trådløse system fra Philips og X Light et behageligt, effektivt og bæredygtigt miljø for studerende og personale.
 

Anmodning om en smart og effektiv belysningsløsning

Da ingeniørfirmaet MOE blev hyret til at definere belysningsinstallationen i Skovlunde Skole Syd skole, var projektmålet klart. Skolen krævede at den nye belysning var mere behagelig, effektiv og menneskecentreret til gavn for studerende og personale. Belysningen skulle være imponerende med henblik på æstetik og energimæssig ydeevne.

Skovlunde Skole Syd er en stor skole i Danmark. Klasselokalerne var udstyret med gammeldags armaturer og elektriske installationer med tre leder installationer i klasselokalerne. Mens lærerne ønskede en smart belysningsløsning, gav budgettet begrænsninger så genkobling af bygning var ikke en mulighed. Et møde med rektor og lærerne afslørede også et vigtigt ønske om en dynamisk belysning.

At være en "første-mover" af det nye trådløst belysningssystem

Til at klare udfordringen har det danske belysningsfirma X Light indgået et samarbejde med Signify. Takketvære det tætte samarbejde er en smart og trådløs løsning blev designet ved hjælp af Signify's nyeste innovationer - Philips EasyAir SNS210 MC sensorer, Philips FlexTune SR-drivere og Philips LED-moduler. Alle klasselokalerne var renoveret med X Light-armaturet Plafo 430 TW med Philips EasyAir SNS210, hvilket muliggør en trådløs løsning for at opnå det ønskede resultat ved at udskifte de eksisterende armaturer. Næsten 1200 smarte armaturer var bruges til at lave et intelligent belysningssystem i alle bygningerne med Tuneable White-funktionalitet.

For at imødekomme slutbrugernes ønske gør systemet det muligt for lærerne at tilpasse lysets farvetemperatur og intensitet ved hjælp af Philips feltapp MC og X Touch-vægkontakten. Desuden blev der installeret spots med X Light-sporadaptere, der indeholder Philips-sensor og SR-Bridge komponenter i sammenspil med X Touch-vægkontakten. Tavlearmaturer og spot blev projekteret for at give klasseværelserne effektbelysning og forskellige belysningsscenarier, der forbedrer visuel komfort, koncentrationsniveauer og generel følelse af trivsel for studerende.

Takket være Tunable White teknologien kan vi skabe meget bedre lys og komfort i klasselokalerne.

Torben Søfelde, administrerende direktør, X Light

Lys, komfort og energibesparelser i en trådløs løsning

Takket være et tæt samarbejde mellem Signify, X Light, produktpartner Imperial og ingeniørfirmaet MOE har skolen opnået en moderne belysningsløsning - bedre komfort og en betydelig reduktion i energiforbrug i bygningen.

Menneskecentreret belysning er en vigtig og gennemgribende del af projektet - med Tuneable White-teknologi, kan lærerne indstille alle lys ud fra en foruddefineret farve indstilling. Belysningen kan blive justeret i henhold til lærernes undervisningsmæssige behov igennem Philips feltapp MC og X Touch-kontakten, hvilket giver et behageligt miljø for både studerende og personale. Funktionaliteten opnået gennem tilstedeværelsesdetektering og dagslyskalibrering muliggør den automatiserede belysning, hvilket giver store energibesparelser for skolebygningerne. Ballerup kommune bruger i vid udstrækning Philips SNS210-teknologi i deres bygninger grundet af den enkle installation og avancerede fordele, systemet giver.

Det har været en succes, og lærerne er meget glade for at kunne kontrollere både lysfarven og lysintensiten. Når de kommer ind i klasseværelset tændes lyset automatisk, hvis der ikke er nok dagslys og den dynamiske cyklus starter.

- Anni Høy, lysdesigner, MOE

Fordele

Simpelt

  • Ingen omkostninger til ledningsføring.
  • Trådløst system - let og hurtigt at konfigurere via mobilapp.
  • 90% lavere installationsomkostninger.

​Skalerbart og fleksibelt

  • Tilpasning af lysscener og lys giver slutbrugere kontrol over deres miljø.
  • Let at skalere til store projekter med mere end 1000'ere armaturer.
  • Flere komponenter og funktioner kan føjes til efter behov.

Standardiseret og fremtidssikker

  • Med internationalt anerkendte standarder fungerer alle løsninger problemfrit sammen.
  • Opgrader til de nyeste funktioner via OTA-opdateringer uden ændring af hardwaren.

Energieffektivt

  • Bevægelses- og lysdetektering minimerer unødvendig brug af belysning for at maksimere energibesparelser.

I projektet på Skovlunde Skole Syd har kombinationen af ​​vores flagskibs Plafo-produkter med de nyeste Philips EasyAir SNS210 MC-sensorer, Philips SR FlexTune-drivere og Philips LED moduler givet en fremragende lyseffekt og løsningen vil påvirke effektiviteten af ​de ​studerendes arbejde positivt og give betydelige energibesparelser i bygningen. 

- Bartlimiej Drużba, salgsdirektør, Imperial

keyboard_arrow_up